Flytta till Italien under en period- hyr ut bostaden hemma

Om du är trött på det svenska vädret eller av någon anledning vill komma iväg och göra någonting annat så kanske du ska flytta utomlands en tid. Det är ett bra sätt att få omväxling i livet samtidigt som du lär dig en hel del. Italien är ett trevligt land med mycket sol och god mat. Det är ett bra alternativ.

Under tiden som du är borta måste någon se till din bostad. Då kan du med fördel hyra ut den i andra hand. Det kan vara bra att läsa på om vad som gäller vid uthyrning av privatbostad i andra hand. Läs mer här. På så vis finns det någon som är ständigt närvarande i ditt hem och tar väl hand om det medan du njuter av en ny tillvaro. Men du måste förstås vara försäkrad för säkerhets skull. Olyckor kan inträffa.

Studera språk och kultur

Du som flyttar till Italien måste vara påläst. Det finns också stora fördelar om du tar lektioner i Italienska innan avresan. Eftersom många italienare talar dålig engelska är detta väldigt viktigt. Dessutom bör du läsa på om Italiens seder och bruk och historia.

Om du får svårt att anpassa dig till din nya situation så är det bra att prata med någon. Sitt inte hemma för mycket utan var aktiv i samhället. Då får du snart vänner som kan hjälpa dig tillrätta.