Fixa tandvärken innan du åker utomlands

Ingenting får förstöra din Italienresa. Din tandvärk riskerar dock att göra det. Det är svårt att njuta och koppla av med en tand som bråkar. Du riskerar också att missa mycket av den kulinariska upplevelsen eftersom vissa saker gör väldigt ont att bita i. Se till att fixa din tandvärk innan flyget lyfter.

Skippa väntan

Landstingsfinansierad vård har ofta långa kötider och många söker sig därför till privata kliniker. Kostnaden brukar vara en anledning till att den med tandvärk undviker det privata alternativet. Faktum är att det finns kliniker som är anslutna till Försäkringskassan. Det gör att du kan söka tandvårdsbidrag och bli omfattad av högkostnadsskyddet. Välj också en klinik som erbjuder delbetalning så blir det enklare att betala.

Ta den första kontakten

Genom att söka sig till privata tandvårdskliniker blir det enklare att ta en första kontakt. Välj en klinik med ett bokningssystem online för att slippa rätta dig efter klinikens telefon- och öppettider. Då kan du också snabbt se vilka tider som passar innan din avresa. Med tandvärk väljer du ”Akut besvär” då bekymret hör till denna kategori. Var även noga med att välja en klinik med bra kundomdömen för att vara säker på att du får den vård som krävs. Akademitandvården är ett exempel på en klinik med många bra omdömen.