Sicilien – Italiens största ö

Gillar du att hoppa från fantastiska bergsklippor? Eller tar du det hellre det lite lugnare med en utsikt över en vacker vingård? Oavsett vad du gillar att göra så har Sicilien allt du behöver för att känna dig nöjd.

Sicilien är en ö som ligger några mil utanför Italien, mitt i Medelhavet. Naturen i Sicilien är ganska stenig med många klippor men det finns givetvis många naturrika områden också. Många associerar Sicilien med kärlekens ö vilket inte är så svårt att förstå! Det finns många magiska platser man kan besöka på ön, så om du har planerat att ta iväg din käresta på en romantisk resa så är Sicilien ett utmärkt val. Alla de olika städerna på ön är vackra på sitt egna sätt, men önskar du få lite kultur på benen så är staden Cefalù perfekt, där du kan se en ruin från ett romerskt tempel från 800 före kristus. Du hittar även andra kulturella och minnesvärda sevärdheter i denna stad, och många andra städer!

Vad hände med Sicilien innan dagens tid?

Eftersom Sicilien ligger på en perfekt handelsplats i Medelhavet så har många andra länder tidigare försökt att ockupera ön, detta gjorde så att den drabbades hårt, speciellt av bomber under andra världskriget år 1943. År 1946 blev Sicilien regionalt självstyre men detta hjälpte dessvärre inte de sociala eller ekonomiska problemen som Sicilien skaffat sig under många år av ockupationer. I nutid sägs det att Maffia ligger bakom mycket av makten men då dem fortsatte bedriva verksamheten i hemlighet efter att Mussolini kom och tog makten år 1922 och fängslade tusentals maffiamedlemmar så är det svårt att dagsläget se hur denna verksamhet fortfarande bedrivs.

Sugen på lite mer äventyr än att bara ta det lugnt i solen?

En av de största sevärdheterna är vulkanen Etna som ger en helt magisk upplevelse när du promenerar upp för backarna samtidigt som det pyser och ryker från olika kratrar. Eftersom Etna är en vulkan som än idag är aktiv så är det inte helt ofarligt att ta sig upp, den kan således få utbrott lite då och då men utbrotten är sällan så våldsamma, trots att de någon gång tyvärr har orsakat katastrofer. Den största och mest kända inträffade år 1669, och även en till år 1908. Efter detta har vulkanen inte gjort några värre utbrott och skulle den göra detta så rinner lavan ganska långsamt nedför berget, så människorna som bor nära Etna kan snabbt evakueras, dock kan strömmarna av lavan ställa till skador på städer och natur.

Uppgradera garderoben hemma med vackra designer-kläder, direkt från källan!

Taormina är staden där du hittar den lyxigaste shoppingen, om du känner att sätta lite guldkant vid vardagen. Utöver kläder så finns massvis med andra utbud, så som klockor, smycken, keramik eller givetvis den absolut fantastiska maten som Siciliens restauranger erbjuder. Ta dig en lugn promenad på de vackra gatorna som alla Siciliens städer erbjuder, välj en vacker present till kärestan och sätt dig och ta ett glas av det populära Marsalavinet och njut av semestern!