Anländ billigare och snabbare till Rom

När man pratar om att besöka Italien brukar Rom vara staden alla tänker. Även om Florens, Neapels och Venedig också dyker upp som populära resemål är det huvudstaden med sin lång historia som lockar flest. 

Det billigaste sättet att flyga är från huvudstad till huvudstad. Väljer du att åka Stockholm-Rom kan du räkna med ett biljettpris mellan 1 000-4 000 kronor. Om du istället vill åka Jönköping-Neapels ökar priset markant eftersom det kräver byten och är en ovanligare rutt. Då kan en biljett kosta mellan 3 000-11 000 kronor. Bor du inte nära Stockholm är det billigare och miljövänligare att välja kollektivtrafiken för att komma till Arlanda, samt att åka kollektivtrafik när du anländer i Rom påväg till Florens eller liknande.

Italien har milt väder året runt, deras vintrar är mildare än våra och somrarna varmare. Testa att åka utanför turistsäsongen för att få ned priset ytterligare. Du kan spara in flera tusen på flyg och hotell om du åker under månaderna då Italien har som minst turister, mellan november-april.

Välj resdag lite smartare och spara hundralappar på priset. Veckodagar är resdagarna för pendlare och i tjänst medan helgen brukar vara starten på semestern. Lägg om dina semesterdagar så du kan resa på en tisdag eller onsdag. Under tis-ons reser minst antal människor och biljetterna blir billigare. 

Om du bokar resan genom en turistbyrå kan du be dem boka in taxi från flygplatsen direkt till hotellet. Har du aldrig varit på fygplatsen eller i landet tidigare lovar vi att det tar tid att lära sig kollektivtrafiken och utformningen av staden. Du tjänar in många semestertimmar på att någon annan bokar resan fram och tillbaka till hotellet.