En reseguide till Italien

Vare sig det är Napoli, Venedig eller Rom man ska se innan man dör är minst en resa till Italien något man bör göra någon gång i livet. Om du aldrig har varit till Italien har du missat mycket men har också mycket att se fram emot inför din resa. Italien har otroligt mycket att erbjuda besökaren och det är omöjligt att välja ut endast ett resmål eller en sevärdhet. Det finns många så kallade måsten och du bör inte försöka beta av allt under en resa. Låt det ta sin tid att upptäcka Italien för det är så du får ut mest av din resa. Vi har plockat ut några guldkorn vad gäller resmål, sevärdheter och annat som du bör uppleva i Italien.

Vilka resmål ska jag välja?

Rom är staden som kräver god planering om du vill hinna se så mycket som möjligt eftersom det här kryllar av berömda sevärdheter. Vi tipsar om några av de bästa ställena att besöka. Venedig är vackert och i solnedgången är det verkligen något magiskt över stan. Vi tipsar om olika delar av stan och vad du bör se. Gardasjön är hisnande vackert och här finns det mycket att uppleva. Besök vingårdar, gör cykelturer i den vackra naturen eller bara njut av all god mat. Läs om olika äventyr och utflykter du kan göra och vilka restauranger som är värda ett besök. Vill du ha sol och bad kan vi rekommendera någon av Italiens öar. Capri är ön som sedan romartiden har lockat både kungligheter och andra rika och berömda. Sardinien är Italiens svar på Franska Rivieran och här har de rika sitt eget område där de lever lyxliv. Medelhavets största ö Sicilien bjuder på bad, natur och god mat. Här finns romantiska småstäder och byar där du kan leva ett avslappnat byliv och sitta med italienarna på torgets cafeteria i den ljumma sommarkvällen.

Mat och dryck

Italien är så mycket mer än bara pizza och pasta, även om du inte bör missa att äta en äkta pizza från Napoli. Det var här den klassiska Margarita pizzan föddes för över 100 år sedan. Här anordnas varje höst en pizzafestival. Vingårdar finns över hela Italien och tycker du om vin bör du göra besök på några av dessa. Varför inte välja natursköna Toscana som utgångspunkt för besök på vingårdar i området runt omkring? Sedan finns det förstås en hel del annat som du inte får missa. Espresso, glass och italienska ostar är något du måste prova. Läs mer om mat, vin och kaffe i artikeln.